Habbetű - Plasztikus 3D betű

Mi az a habbetű?


A habbetű (plasztikus betű, 3D betű) több néven is nevezik. Ezek azonban nem más, mint polisztirolhabból kivágott, glettelt, festett betűk, amit leggyakrabban kültéri reklámfeliratokhoz használunk.

Miből készül a habbetű?


A 3D habbetű, vagy plasztikus betű alapvetően polisztirolhabból készül. Egy betű maximális befoglaló mérete 50x120cm lehet, ugyanis ekkora táblákat állít elő a gyártó. Ha ennél nagyobb méretű betűkre, vagy formákra van szükség, akkor több darabból tudjuk összeállítani.

Műanyagból készült 3D betű


Számítógép vezérelt marógéppel különböző anyagokból a leggazdasgosabban vágunk ki bármilyen betűtípusú feliratot, logót, grafikát. A legelterjedtebb alapanyag, a könnyű súlyú habosított PVC(ongro), melyet különböző színekkel festünk le. Az így készült feliratok kiválóan érzékeltetik a háromdimenziós hatást, és a betűk mélység és magasság érzetét. Lehet variálni is az alapanyagokat, pl.: fefér habosított pvc aminek a tetejére fényes fekete plexit ragasztunk és így vágjuk ki a betűket, formákat. A plexi felülete fényes a habosított pvc alapból matt. De van lehetőség nyomtatott vagy stuktúrált felületü fóliát is rátenni a betűk felső rétegére pl.: szálcsiszolt ezüst fóla. A lehetőségeg tárházának csak a fantáziánk szabhat határt.

Ha mindehhez jól megválasztott megvilágítási technikát alkalmazunk, az adott felirat vagy logó még extravagánsabb.

Az ilyen jellegű megrendelésekre egyedi áraink vannak, a megrendelések különböző betűi, grafikái és méretei miatt.